Onze Buurtbus zoekt chauffeurs

Onze Buurtbus zoekt chauffeurs

Sinds ruim 40 jaar rijdt Buurtbus 103 van het Flinkeboskje naar het station van Stavoren en weer terug. Hoewel de bus officieel deel uit maakt van het landelijke openbaarvervoersnet, wordt deze gereden door vrijwilligers uit de regio.

De eerst rit begint op werkdagen om 06.50 uur, zaterdags om 08.45 uur en eindigt om 19.45 uur. Zon- en feestdagen rijden we niet. De meeste passagiers die wij vervoeren zijn scholieren die voor het voortgezet onderwijs met de trein naar Sneek of Leeuwarden verder reizen en ouderen, die niet (meer) kunnen beschikken over een auto. Met name in de zomer komen daar ook veel toeristen bij, die vaak de bus gebruiken om naar een beginpunt van hun wandeltocht gebruiken.
Uniek aan onze bus is, dat we een vaste route met officiële haltes rijden, maar dat we op die route altijd stoppen voor passagiers die langs de route aangeven dat zij mee willen rijden. Ook mogen passagiers op de route uitstappen waar zij willen.

De bus wordt gereden door een groep chauffeurs die elke week een vaste rit rijden en een groep chauffeurs die invallen wanneer één van de vaste chauffeurs een keer niet beschikbaar is. Een planner zorgt ervoor, dat er altijd een chauffeur op de juiste tijd en plaats aanwezig is. Een dienst duurt drie uur, de eerste dienst op werkdagen duurt twee uur.

De groep chauffeurs wordt de laatste tijd helaas kleiner. Chauffeurs bereiken de leeftijd van 75 jaar en moeten dan helaas stoppen, hoewel zij meestal nog jaren door hadden willen en kunnen rijden. Ook hebben wij afscheid moeten nemen van chauffeurs door verhuizing, ziekte of overlijden. Daarom zoeken we vrijwilligers die onze groep van chauffeurs willen komen versterken.

Wat bieden wij:
• De mogelijkheid om in een goede Mercedes bus met airconditioning door een mooi landschap met gezellige passagiers te rijden.
• Nieuwe mensen – chauffeurs en passagiers – te leren kennen.
• Ervaren hoeveel uw werk als vrijwillige chauffeur door iedereen gewaardeerd wordt.
• Nieuwe chauffeurs kunnen – op hun verzoek – begeleid worden bij het rijden van hun eerste ritten in de bus. Dit omdat de bus iets groter is dan een normale personenauto.

Wat vragen wij:
Vrijwilligers die bereid zijn een paar keer per jaar 3 uren de buurtbus te besturen.
Wanneer deze ritten plaatsvinden, wordt altijd van tevoren met u overlegd. Onze planner belt, wanneer één van de vaste chauffeurs niet beschikbaar is, u op en overlegt daarover met u.
In het bezit te zijn van rijbewijs B.
Dit is voldoende voor het rijden in de bus, omdat we maximaal 8 zittende passagiers mogen meenemen.
• Medisch geschikt zijn.
Alle aankomende chauffeurs worden medisch gekeurd; alle actieve chauffeurs worden om de 5 jaar medisch gekeurd. De kosten van deze keuringen en de bijbehorende reiskosten worden vergoed.
Jonger zijn dan 75 jaar.
Arriva heeft voor onze chauffeurs een verzekering afgesloten. Voorwaarde van deze verzekering is – helaas – dat chauffeurs niet ouder mogen zijn dan 75.

Interesse? Meer weten?
Wilt u meer weten: kijk verder op deze website, of bel: 06 – 4685 2251 of 06 – 1530 6723.
Direct aanmelden kan ook; vul het formulier op deze website in op de pagina “chauffeurs”.